Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 60 találat

Almás-tormás káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk, majd besózva állni hagyjuk. Közben, az alma kivételével, öntetté keverjük a hozzávalókat. A az almát, héjastól, a kicsavart káposztához reszeljük és az öntettel összeforgatjuk. Ne hagyjuk állni, mert ... tovább

Slambuc káposztalevese

A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket ... tovább

Kínai csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős ... tovább

Párolt fehér káposzta

A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a ... tovább

Fűszeres, illatos káposzta

A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk. A fűszereket egy deci vízben felfőzzük, majd a káposztát rádobva, átpároljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Úgy a jó, ha kissé roppanós marad. Végül átkeverjük a szójaszósszal. ... tovább

Burgonyás rakott káposzta

A laskára vágott káposztát babérlevéllel, néhány szem borssal, köménnyel és sóval ízesített vízben negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük és, megtisztítva, felkarikázzuk. A ... tovább

Káposztás- töpörtyűs pogácsa

A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt ... tovább

Zöldségekkel párolt sertésborda

A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább

Csirkés-káposztás leves a vadász kedvére

A felforrósított zsíron átsütjük az apróra kockázott szalonnát, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Fehéredésig sütjük rajta a feldarabolt csirkét, majd rászórjuk a felkarikázott répaféléket és ezekkel is ... tovább

Káposztás lángos

A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral ... tovább