Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Púpos csirke pirított burgonyával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Púpos csirke
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
8 szelet karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
8 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 doboz sertésmájkrém 324 15.9 27.7 0.3 0 224
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pirított burgonya
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Púpos csirke
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Gyengéden megütögetjük, majd sóval, borssal meghintve az olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt sütőzsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha langyosra hűlt, belekeverjük, a tejben megáztatott és kicsavart zsemlét, a májkrémet, a gombát, a tojást és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd a hússzeletekre kenjük. A tetejüket a sajtszeletekkel beborítjuk és 180 fokos sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. A burgonyával és salátával tálaljuk.

Pirított burgonya
A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd a héját eltávolítva, gerezdekre vágjuk. A felhevített vaj-olaj keveréken pirosra sütjük. A vége felé a finomra vágott fokhagymával, a rozmaringgal és borssal ízesítjük. Nagyobb mennyiség esetén, süthetjük sütőben is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)