Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricás burgonyalepény

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
0,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lereszelt burgonyát és a kukoricát, a többi apróra vágott, hozzávalóval elkeverjük. Zsemlemorzsával kiigazítjuk az állagát, majd kiolajozott serpenyőben, egyszer megfordítva pirosra sütjük. Száraz, mártásos húsok, grillételek körete lehet.
Önállóan, mártással kitűnő vacsora lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)