Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provance-i zöldségrakottas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 70 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Reggeli, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, 20 percig sütjük, fólia alatt, majd még fél órát fólia nélkül. Önmagában vagy szárazabb sült húsokkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)