Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Szabadban
(401 db)

Kolbászkrémes stangli

A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy ... tovább

Kolbászos hagymás bab

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. ... tovább

Kolbászos juhtúróval töltött gomba

Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább

Kolbászos pulykanyárs

A pulykamellet felszeleteljük és a szeleteket egymás mellé téve, fólia alatt, vékony téglalappá verjük. A bőrétől megfosztott kolbászt, villával összetörjük és a húsra kenjük. Szorosan feltekerjük, sóval, borssal meghintjük, ... tovább

Köleskása borjúval és zöldségekkel

Erős tűzön felhevítjük a finomra vágott szalonnát, majd átpirítjuk rajta a az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott húst és a finomra aprított zöldségeket. Egy órát pároljuk, mindig, csak kevés vizet adva hozzá. ... tovább

Korhelyhalászlé

A pontyot kifilézzük és beirdaljuk, feldaraboljuk, majd besózzuk. A zöldségeket gyufaszálnyi csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk. A bográcsban felhevítjük a zsírt, az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítjuk, majd a ... tovább

Koriander-lime öntet

A hozzávalókat helyezzük turmixgépbe. Nyomjuk rá a lime levét és reszelt háját. Törjük át, amíg sima masszát nem kapunk. Grillhúsokhoz kitűnő mártás. ... tovább

Körömpörkölt

A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, ... tovább

Korpás kenyér

A finomliszt felét a cukorral és az élesztővel egy pohár langyos vízzel elkeverjük és egy órát kelni hagyjuk. A többi lisztet a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, bele rakjuk a főtt, áttört ... tovább

Kovászos uborkás újburgonyasaláta

A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott ... tovább