Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Uzsonna
(459 db)

Almás krémes, sütés nélkül

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább

Almás lepény

A tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy összeálljon tésztává gyúrjuk, majd rövid, hűtőben való pihentetés után, két részre vágjuk. Az egyik legyen kissé nagyobb. A tésztákat nyújtsuk ki, majd a nagyobb lapot terítsük ... tovább

Almás linzertorta

A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, ... tovább

Almás párna

Ameddig az almás töltelék kihűl, el lehet készíteni a tésztát. Egy tálba beletenni a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Kézi habverővel jól összekeverni, majd hozzászitálni a ... tovább

Almás pite

Az almát héjastul lereszeljük. Ízlés szerin cukorral és fahéjjal elkeverve, állni hagyjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát, a citromhéjat, a sót és az élesztőt összegyúrjuk, ... tovább

Almás rétes

Az almát kicsumázom és lereszelem, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett kicsavarom, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább

Almás, mogyorós táska

A tej felében kevés cukorral és lisztel felfuttatjuk az élesztőt. Majd egy egész tojással és a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Ha egyszerűbben akarjuk, tegyünk mindent a kenyérsütő gépbe. A dagasztó programot ... tovább

Almás-diós csavart

Az élesztőt kevés cukorral és egy deci langyos tejjel felfuttatjuk, majd egy tojással, öt deka cukorral, a sóval a kenyérsütőgépbe tett lisztre öntjük. Dagasztani kezdjük, majd a csipogáskor hozzáöntjük az olvasztott, de csak ... tovább

Almás-diós foszlós kalács

Kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsük a liszt közepébe, majd dagasszuk össze a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a langyos vajjal és annyi tejjel, hogy puha tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen ... tovább

Almás-túrós muffin

A vajat, a cukrot, a túrót, a tojásokat a joghurttal és a rummal elkeverjük. Összeszitáljuk a liszttel, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. a két elegyet összekeverjük és beleforgatjuk a megtisztított almát. A kapszlikkal ... tovább