Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Uzsonna
(459 db)

Görög padlizsánkrém (vega)

A padlizsánokat megszurkáltam egy hegyes késsel és maximumra előmelegített sütőben, grill fokozaton sütöttem vagy 30 percig. Hagytam kicsit hűlni őket egy tálban, majd hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejüket. Gyorsan ... tovább

Gubakifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább

Gyors krumplis pogácsa

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd ... tovább

Gyümölcskenyér csokoládémázzal

A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább

Gyümölcsös piskóta remoskában

A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább

Habos almatorta

Az almát lereszeljük és két evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét igyuk meg. a kicsavart almát a durvára vágott dióval és a mazsolával elkeverjük és az elősütött ... tovább

Hagymás krumplislángos

A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozzuk, majd áttörjük. deszkán a még meleg burgonyába mélyedést készítünk, amelybe beleöntjük a lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra vágott ... tovább

Hagymás tojásrántotta

A vöröshagymát vágjuk félfőre, és az olajban pirítsuk aranysárgára. A felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk meg, és öntsük a megpirult hagymára. Kevergetve süssük ízlésünk szerinti keménységűre. Tálalás előtt szórjunk meg ... tovább

Hagymás, cheddar sajtos quesadilla

A félfőre vágott hagymát, a felhevített olajon, párolni kezdjük, félidőben cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Közben a sajtot lereszeljük. A sajt-hagyma-sajt tölteléket, minden második lapon elosztjuk és a másik lappal ... tovább

Hagymás, uborkás csirkesaláta

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és besózzuk. Negyed órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A csirkét kicsontozzuk, majd kis darabokra vágjuk. A majonézt a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a lereszelt uborkával, a finomra vagdalt ... tovább