Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Kemence
(447 db)

Fonott kalács

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Fonott kalács Dózsa módra

A meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, a lisztre öntjük és a többi tejjel, a két tojássárgájával, csipet sóval, cukorral és citromhéjjal összegyúrjuk, a végén ... tovább

Fonott kalács kemencében

A megszitált, meglangyosított lisztet mély tálba helyezzük és a közepébe kis mélyedést vájunk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben elkeverjük, beleöntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá. Ezután letakarjuk ... tovább

Füstölt nyelvvel töltött sült csülök

A csülköt és a nyelvet bezöldségelt, szemesborssal, babérral és a hagymafélékkel fűszerezett vízben, puhára főzzük. Óvatosan sózzuk, a nyelv is sós! A csülökből a csontot óvatosan kihúzzuk, a nyelv bőrét lehúzzuk. A két ... tovább

Fűszeres kacsacombok az udvarmester lencsefőzelékével

A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori ... tovább

Fűszeres paradicsomszószban párolt kecskegida

A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább

Gabi brióskái

A langyos kefírben elkeverjük az élesztőt és kiskanálnyi cukrot. 10 perc múlva az összes hozzávalót, kivéve a tejet és egy tojást, a kenyérsütőgép tartályába öntjük, természetesen a vajat olvasztva, de csak langyosan. Dagasztó ... tovább

Gabi diós kiflije

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a ... tovább

Gabi meggyespitéje

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Gabi rakott burgonyája

A burgonyát babérlevéllel és sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük. 4 tojást keményre főzünk. A megtisztított burgonyát és tojást felkarikázzuk. A kolbász szintén karikára szeljük. Négy felfújtformát olajjal bekent ... tovább