Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos tallér kontakt grillben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Levesbetétek, Köretek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Karácsony, Szilveszter, Bálint nap, Böjt, Kenyérsütő, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszthez adom a sót, a borsot, a sütőport és az őrölt köményt, jól összeszitálom, majd a vaj, tojássárgája és tejföl keverékkel jól összegyúrom. Hűtőben pihentetem és diónyi gombócokká formázom. 8 centis körlapokká nyújtom és olajjal kikent kontaktgrillben 4-es fokozaton pirosra sütöm. Önmagában vagy előétel részeként kínáljuk!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)