Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Setéscsülök osso bucco módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 195 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Savanyú, Édes, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Setéscsülök osso bucco módra
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Lilahagymával és mustárral sült édesburgonya
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg édesburgonya 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Setéscsülök osso bucco módra
A recept bár lehet, hogy nem autentikus, végtelenül finom, így bárkinek ajánlom, aki szereti a szaftos húsokat. A csülköt kicsontozzuk és gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük, majd a felhevített olajban körben, a csontokkal együtt aranybarnára sütjük és félretesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát, a szárzellert és a répát enyhe barnulásig sütjük, majd a paradicsompürét és a bort hozzáadva összeforraljuk. Visszatesszük a csülökdarabokat, felöntjük, fél liter alaplével, rádobunk 6 gerezd összezúzott fokhagymát és elkeverjük. 2 ág kakukkfüvet, egy ág rozmaringot adva hozzá, sütőbe toljuk és 3 órán keresztül, jól lefedve pároljuk. Néha átforgatjuk. A húst, a szafttal durvára tört zöldségekkel, a mustárral és hagymával sült édesburgonyával tálaljuk.

Lilahagymával és mustárral sült édesburgonya
Az édesburgonyát kockára vágjuk, majd az olajjal és az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, majd a fűszerekkel elkeverjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Fóliával lefedve, 200 fokra előmelehített sütőbe toljuk, majd húsz percig sütjük. A fóliát levéve, többször átkeverve, még tíz percig pirítjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)