Csőben sült brokkoli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a megfűszerezett és tejföllel elkevert besamellel. A tetejére szórjuk a megreszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, aranybarna kérget sütünk a tetejére. Könnyű vacsora, köret vagy előétel lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||