Forgácsfánk, csöröge (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Édes, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tejfölt, a tojássárgájákat, a tojást, a cukrot, a sót és a rumot elkeverjük és a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük, nagyon jól összedolgozzuk, olyan kemény legyen, mint a gyúrt tészta. Letakarva fél órát hagyjuk pihenni. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd hosszúkás téglalapokra vágjuk, hosszában metszést ejtünk és az egyik rövidebb oldalát áthúzzuk a bemetszésen. Ha kész a tészta olajat forrósítunk és, mindig csak néhány tésztadarabot téve a forró olajba, egyszer megforgatva, aranybarnára sütjük. A tésztát még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Tálaláskor langyos baracklekvárt kínálunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||