Fűszeres rizzsel töltött kalamári (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Töltött, Csőben sült, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Hidegvérűek, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük be. A burgonyát, a paradicsomot és a hagymát vágjuk kockára, majd keverjük el az apróra vágott chilivel, a megmaradt fokhagymával, az oregánóval és terítsük kiolajozott tepsibe. Öntsük alá a bort, tegyük a tetejére a töltött tintahalat és csepegtessük meg olajjal, hintsük meg sóval és borssal. A tepsit szorosan fedjük le alufóliával és süssük 175 fokra előmelegített sütőben egy órát. Frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||