Karikaburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Szilveszter, Bálint nap, Márton nap, Húsvét, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat lecsepegtetve tálaljuk. Csak a tányéron sózzuk.