Spenóttal és fetával töltött csirkemell citromos rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Köretek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Spenóttal és fetával töltött csirkemell
Citromos-petrezselymes barnarizs
Spenóttal és fetával töltött csirkemell A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket lapjában bevágjuk és, fólia alatt, vékonyra verjük. A szélére tesszük a tölteléket és a két oldalát behajtva, szorosan feltekerjük. A külsejét megsózzuk és s szokásos módon lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül a zsemlemorzsával elkevert, darált dióba panírozzuk. Bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk. Citromos-petrezselymes barnarizs A rizst áztassuk be két órára, majd, lecsepegtetve, a felhevített olajon, kicsit pirítsuk át. Öntsük fel öt bögre vízzel, adjuk hozzá a sáfrányt és a sót. Főzzük 40 percig. Ekkor keverjük bele, a lime és a citrom kicsavart levét. Még 20 percig hagyjuk párolódni. Forgassuk össze a finomra vágott petrezselyemzölddel és a vajjal. Tálaláskor szórjuk meg, a durvára vágott és szárazon megpirított dióval. Asztalra adhatjuk melegen és hidegen egyaránt. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||