Diós-bundás szilva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szilvát részlegesen félbevágjuk és kimagozzuk. Tenyerünkkel kicsit kilapítjuk. A lisztből, a darált dióból, a tejből, a rumból és a tojásból, a fűszerekkel, csipetnyi sóval tésztát keverünk. A szilvákat a tésztába mártjuk. Ha kiadósabb verziót szeretnénk, először lisztbe panírozzuk. Végül középforró olajban, megfordítva, aranybarnára sütjük. Végül, kakaóporos cukorral bőven megszórva, tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||