Sonkás burgonyagombóc párolt savanyúkáposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Sonkás burgonyagombóc párolt savanyúkáposztával
Párolt savanyúkáposzta
Sonkás burgonyagombóc párolt savanyúkáposztával A héjában főtt burgonyát, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük, majd a pörcöt félre tesszük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis kockára vágott sonkát. Ha minden langyosra hűlt, összedolgozzuk a gombóc hozzávalóit. A liszt mennyisége változhat. Könnyen formálható tésztát kell kapnunk. A gombócokat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Az elején keverjük át, hogy ne ragadjanak le az edény aljára. Ha feljöttek a víz felszínére, még két-három percig főzzük. Próbaképpen az egyiket vágjuk félbe. A felolvasztott zsírba szedjük, miután jól lecsepegtettük. A párolt savanyú káposztával tálaljuk. Párolt savanyúkáposzta A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||