Son-go-ku tekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Tizórai gyerekeknek , Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Kenyérsütő, Sós, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. Az olajból egy evőkanálnyit elveszünk. A lisztet a sót és az élesztős keveréket kenyérsütőgépbe öntjük. Három deci vizet és megfelelő időben az olajat hozzáöntve tésztává dagasztjuk és megkelesztjük. Persze készíthetjük gép nélkül is. Amíg kel a tészta az olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük a kockára vágott sonkát, a reszelt sajtokat, a szeletelt gombát és a lecsöpögtetett kukoricát. A tojást egy evőkanál tejföllel elkeverjük. A többi tejfölt és ízlés szerint sót, borsot, zúzott fokhagymát a sonkás masszához keverünk. A megkelt tésztát hosszú, fél centis lappá nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük a tojásos tejföllel és háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Tíz percig hagyjuk kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Bulik, összejövetelek, szinte nélkülözhetetlen, kajája. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||