Rétes maradék húslevesből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Pucka A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a darálékot és egy tojást. A leveles tészta hosszanti részére halmozzuk a keveréket, majd szorosan feltekerjük. A félretett, felvert tojással lekenjük, megszurkájuk. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, pirosra sütjük. 5 centis darabokra vágva előételként vagy nagyobbra hagyva, különböző mártásokkal, önálló vacsoraként tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||