Almapuffancs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, olajjal, tejföllel és a tojással tésztává dagasztunk. Duplájára kelesztjük és az almát beledagasztjuk. Újabb 20 percig hagyjuk állni. Közben az alma levét, az almalevet és a rumot, a keményítővel elkeverve összeforraljuk és kihűtjük. Az almás tésztát, bő forró olajban, evőkanálnyi masszánként, egyszer megfordítva, kisütjük. Lecsepegtetve, az almás szósszal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||