Párizsi torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Bálint nap, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Párizsi torta
Párizsi krém
Párizsi torta A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk. A langyos vajat a cukorral habosra verjük, majd a tojásokat, a tejet és a joghurtot alaposan belekeverjük. Több részletben, beleforgatjuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A lapot visszatesszük a formába, és a krémbe belekeverjük a meggyet, majd a lapra kenjük. Megdermesztjük és bevonjuk a felolvasztott csokoládéval. Ismét dermedni hagyjuk, majd meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük. Párizsi krém A tejszínt a rummal és a cukorral felforraljuk, majd a darabokra tördelt, magas kakaótartalmú étcsokoládét, kevergetve, felolvasztjuk benne. Ha a csokoládé felolvadt benne, hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, a szobahőmérsékletű, vajjal habosra keverjük. Nugát, fatörzstorta, lúdláb, tátracsúcs készítéséhez és csokoládés torták töltéséhez, bevonásához alkalmazható. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||