Sült kolbász serpenyőben (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Remoska, Grillsütő, Sütőzacskó, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
80 dkg sütnivaló kolbász 135 19 6.2 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. Lecsepegtetve tálaljuk, megfelelő körettel. Mustár, torma, friss kenyér, főzelék illik hozzá.
Bánjunk vele tisztelettel, manapság ritka a jó sültkolbász.