Húspástétom májjal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Tizórai gyerekeknek , Hideg téli napokra, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Uzsonna, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Reggeli Hozzávalók 4 személyre:
![]() Serpenyőbe tesszük a zsírt, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott májat, éppen csak átsütjük, majd a zsiradékból kivéve, a húsmasszába keverjük. A sütőzsiradékon megpároljuk a kockára vágott kápiát. Egy jénait kibélelünk a baconszeletekkel, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A massza felét a tálba simítjuk, rátesszük a kápiakockákat és végül a massza másik felét. Ráhajtjuk a szalonnát és a tálat alufóliával szorosan lefedjük. Nagyobb tepsibe helyezzük és annyi vizet öntünk alá, hogy a jénai feléig érjen. 175 fokos sütőben másfél órát gőzöljük. Hűtőben hagyjuk pár órát dermedni. Kiborítva, vékony szeletekre vágva tálaljuk. Friss péksüteményt, paprikát, paradicsomot adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||