| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 1 maréknyi aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi aszalt szilva | 219 | 2.3 | 0.6 | 47.4 | 5 | 0 |
| 60 dkg savanyúkáposzta | 20 | 1.1 | 0.2 | 3.4 | 2.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A néhány vágással felaprított káposztát a kisebbre szelt gyümölccsökkel, a finomra vágott hagymával, fokhagymával és a babérlevelekkel átforgatunk, majd jénaiba vagy egyéb sütőtepsibe terítünk. Rátesszük a sózott, borsozott csirkecombokat. Lefedjük és másfél órán át 160 fokra előmelegített sütőben pároljuk. A fedőt levesszük és a csirkecombokat a tejföllel átkenjük. Még negyed órát felső lángon sütjük. Tepsiben sült burgonyával tálaljuk.