Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 85 találat

Almagombóc

A meghámozott, kicsumázott almát lereszeljük és összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval. Hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. Bő, sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsában megforgatva és fahéjas cukorral ... tovább

Töki pompos

A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt ... tovább

Kapros gombóc

A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük és hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Bő, sós vízben kifőzzük, a diónyira formált, gombócokat. Olvasztott vajban átforgatjuk és forró tejföllel leöntve tálaljuk. Paprikás, ... tovább

Túrógaluska

A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Kapros tejföllel leöntve önálló ... tovább

Korpás kenyér

A finomliszt felét a cukorral és az élesztővel egy pohár langyos vízzel elkeverjük és egy órát kelni hagyjuk. A többi lisztet a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, bele rakjuk a főtt, áttört ... tovább

Túrós sárgabaracktorta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben ... tovább

Ribizlikrémes kocka

A megsült piskótát két egyforma lapra vágjuk és az egyik lapot folpackkal kibélelt tepsibe fektetjük. Amíg a piskóta sül, a tejből és a darából tejbegrízt főzünk, hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral ... tovább

Ribizlis batyu túróval

A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát ... tovább

Csirkehús galuska

A csirkemellet darabokra vágjuk és botmixerben pürésítjük. Összekeverjük a hozzávalókkal és egy órára hűtőbe tesszük. Forrásban lévő sós vízbe vagy a levesbe kiskanállal galuskákat szaggatunk és kiforraljuk. 3 perc alatt ... tovább

Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával

A tyúkot feldaraboljuk és megmossuk. Olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beletesszük a tyúkhúst, megsózzuk, és egy kevés vizet ráöntve, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a ... tovább
cimkék