Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 85 találat

Curry marhahússal

A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább

Epres túrógombóc mogyorósmorzsával és epermártással

A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább

Kapros csirkezúzaleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább

Túrógaluska levesbe

A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát és a sót. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy kiskanál segítségével galuskákat formálunk és forrásban ... tovább
cimkék

Kapros-túrós lepény

A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább

Omlós túrótorta

Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább

Afrikai vízbedara

A darált mandulát és a darát elkeverjük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a vizet fokozatosan hozzáadva puhára pároljuk. Kanállal formázható masszát kell kapnunk. Szaftos húsételek, taginék körete. ... tovább

Túrós-barackos rétes

A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább

Cibere

Böjti levesek nélkülözhetetlen ízesítője. A cibere vagy más néven korpacibere. Az erdélyi konyha savanykás levesei és a csorbák szintén ezzel készülnek. Előállítása nem bonyolult, egyszer-egyszer érdemes kipróbálni a vele ... tovább

Gnocchi alla romana

Ez az étel nem gnocchi, de, mégis így nevezik, hogy miért, azt, talán, a rómaiak sem tudják. Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy evőkanál vajat és ízlés szerint sót. Ha felforrt, állandóan kevergetve, vékony sugárban öntsük ... tovább