Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 31 találat

Kacsapecsenye cseresznyével

A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 ... tovább

Paprika krém házilag

Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz. A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros ... tovább

Bajai halászlé

A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a ... tovább

Balatoni halászlé

3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább

Révfalusi regős halászlé

A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább

Forralt bor nátha ellen

A fűszereket a borba szórjuk, belekeverjük a mézet és a kettévágott cseresznyepaprikát. Forrpontig melegítjük, majd poharakba szűrjük. Fogysztás utánra feltétlen készítsünk némi harapnivalót. Sízés utáni átfagyásra ideális ... tovább

Szilveszteri lencseleves

Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább

Cseresznyés rétes

A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább

Zimankó leves

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor ... tovább

Morzsás cseresznyéslepény

Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben és öt deka cukorral, a vajjal és a liszttel, csipetnyi sót, a tojást hozzáadva gyúrjunk rugalmas tésztát. Tegyük tepsibe, a szélére formázzunk peremet, majd szórjuk rá a kimagozott ... tovább