Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Szabadban
(401 db)

Illatos süllőfilé

A kétujjnyi darabokra vágott süllőfilét sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalára egy-egy zsályalevelet fektetve a baconba tekerjük. Grillrácson pirosra sütjük, de vigyázzunk ne szárítsuk ki. Zöldsalátával tálaljuk. ... tovább

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Jim Beam-es BBQ szósz

A hozzávalókat egy gyorsforralóban összekeverjük és felforraljuk. 20 percig csendesen főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Behűtjük és tálalás előtt jól átkeverjük. Grillezett húsok mellé adjuk. ... tovább

Joghurtban pácolt csirkemell diszkoszban

A zöldfűszereket apróra vágjuk és az olajjal a sóval, borssal ízesített joghurtba keverjük, majd a lapjában szeletekre vágott csirkemellet beleforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A diszkoszt kibéleljük alufóliával és vékony ... tovább

Joghurtos padlizsán

A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba ... tovább

Joghurtos-pórés rukkolasaláta

A joghurtot textil kendőbe öntjük és két órát hagyjuk csepegni. Ezután az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével elkeverjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot ... tovább

Juhtúrós-karajos császárzsemle

A kiolajozott serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük, majd félretesszük. A gyengén kivert, sóval és borssal meghintett karajszeleteket, a többi olajon hirtelen megsütjük. Ezeket is félre tesszük. A sütőzsiradékot a ... tovább

Kagylós zöldsaláta

Az olajban eltett kagyló levét leöntjük. A citrom és a lime héját lereszeljük és az olajba tesszük. Hozzácsavarjuk a levét és, annyi olajjal öntsük fel, hogy a citruslé háromszorosa legyen. Ízesítsük a finomra vágott ... tovább

Kakaós csiga

Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen ... tovább

Kakaós csiga Kása módra

A hozzávalókból tésztát gyúrok, letakarom, és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, és hosszúkás téglalapot nyújtok belőle. Megszórom porcukor és kakaópor keverékével. Mi nem sajnáltuk belőle! Feltekerem, és 3 cm ... tovább