Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Csülök egzotikus zöldségmártásban

A csülköt kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt tegyük el mélyhűtőbe, jó lesz kocsonyához. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket apró kockára metéljük. A felforrósított olajon a sózott, borsozott ... tovább

Csülök pékné módra

A gondosan megtisztított csülköt kuktába teszem, párolórácsra, kevés vízzel, sózom, fűszerezem (só, bors, babérlevél, köménymag, fokhagyma ízlés szerint). Kb. fél óra alatt puhul meg. Kivéve, csontjáig bevágom és olajjal ... tovább

Cukkiniben tálalt aszalt szilvás csirkeragu, narancsos bulgurágyon

A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a ... tovább

Cukkinis csirkenyárs

A húst kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A cukkinit felkarikázzuk. A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkemellkockákat és a cukkinikarikákat a pácba forgatjuk és két órára hűtőbe tesszük. ... tovább

Cukkinis pulykanyárs

Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk ... tovább

Curry marhahússal

A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább

Currys csirkemell csőben sütve

A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. A tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd az egy evőkanál olajban elkevert curryporral megkenjük. Negyed órát állni hagyjuk és a többi olajban elősütjük. ... tovább

Currys pulykatokány

A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább

Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább

Debreceni sajttal és paradicsommal sütve

A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább