Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Most olvassa valaki

Tejfölös csülkös bableves

Tejfölös csülkös bableves

A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban. Másnap, a lecsepegtetett babot, a vegyes

Kedves Bloggerek!

Szeretnénk, oldalunkon bemutatni, a magyar, főzéssel foglalkozó bloggokat!
A jelentkezés egyszerű, egy levélben le kellene írni, azt, amit amúgy is közöltök a bloggban! Nem a recepteket vagy a képeket kérjük, hanem a saját bemutatkozást!!
Csak az engedélyetekkel közlünk a blogból bármilyen anyagot!
Gixer

>>

Mert szeretjük

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett. >>

Vásárjáró

Jártunk, keltünk és ezt találtuk

Rovatunkban szeretnénk összegyűjteni, minél több, magyar népi- és ipaművészt, kézművest, kereskedőt, élelmiszeripari gyártót.

>>

Olasz

Mario bolognai spagettije

A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált húsokat. Fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük...

>>

Kultúrsarok

A szellemi táplálék!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt,...

Tudod-e?

A pecsenye

A pecsenye, bennem, a zsíros, nagydarab, cupákok képét kelti, melyeknek fűszeres illata felszáll, ha kell az égig. Nos, ez egy költői képnek sem, semmi, de nem is lelki táplálékról, hanem igenis a testet, fizikai munkára támogató és nem kalóriaszegény fogásról beszélünk. >>