Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Most olvassa valaki

Madártej

Madártej

A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, evőkanállal, galuskákat szaggatunk a csendesen forró

Kedves Bloggerek!

Szeretnénk, oldalunkon bemutatni, a magyar, főzéssel foglalkozó bloggokat!
A jelentkezés egyszerű, egy levélben le kellene írni, azt, amit amúgy is közöltök a bloggban! Nem a recepteket vagy a képeket kérjük, hanem a saját bemutatkozást!!
Csak az engedélyetekkel közlünk a blogból bármilyen anyagot!
Gixer

>>

Mert szeretjük

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett. >>

Vásárjáró

Jártunk, keltünk és ezt találtuk

Rovatunkban szeretnénk összegyűjteni, minél több, magyar népi- és ipaművészt, kézművest, kereskedőt, élelmiszeripari gyártót.

>>

Észak-Amerika

Amerikai marhaegytál

A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 fokos sütőben, lefedve 3 órát pároljuk. A...

>>

Kultúrsarok

A szellemi táplálék!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt,...

Tudod-e?

A bárány, a birka, a juh és az ürü

A bárány-, a birka-, a juh-, és az ürühús felosztása és elhelyezkedése a jószágon >>