Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Most olvassa valaki

Baconos-sajtos miniszendvics

Baconos-sajtos miniszendvics

A bacont serpenyőben ropogósra sütjük és falatnyira feldaraboljuk. A kenyérszeleteket pirítóban megsütjük, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőlük. Narancslekvárral megkenjük, bacont fektetünk a tetejére és a reszelt parmezánból, valamint a sajtkrémből

Kedves Bloggerek!

Szeretnénk, oldalunkon bemutatni, a magyar, főzéssel foglalkozó bloggokat!
A jelentkezés egyszerű, egy levélben le kellene írni, azt, amit amúgy is közöltök a bloggban! Nem a recepteket vagy a képeket kérjük, hanem a saját bemutatkozást!!
Csak az engedélyetekkel közlünk a blogból bármilyen anyagot!
Gixer

>>

Mert szeretjük

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett. >>

Vásárjáró

Jártunk, keltünk és ezt találtuk

Rovatunkban szeretnénk összegyűjteni, minél több, magyar népi- és ipaművészt, kézművest, kereskedőt, élelmiszeripari gyártót.

>>

Olasz

Saltimbocca

A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a sonka ne kunkorodjon fel. A sütés 3-3 percig...

>>

Kultúrsarok

A szellemi táplálék!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt,...

Tudod-e?

Hurrá grillparti !!

A grillezés, mint szabadtéri sütésforma, ősidők óta használatos. A forró kőre tett hús, nyársra húzott hal, szalonna, parázsban sült burgonya, kukorica, régóta ismert ételek. Eleink is gyakran használták, részben egyéb lehetőség híján, később táborozáskor. Gondoljunk úttörő korunkra. >>