Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babpüré

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint sós keksz 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál chili mártás 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
30 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy turmixgéppel áttörjük. A babot, hozzákeverve a finomra vágott hozzávalókhoz, krémesre törjük. Ha szükséges tovább ízesítjük, majd habzsákból, vagy kanálból a kekszekre osztjuk.
Szeletelt póréval, paradicsommal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)