| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint sós keksz | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 evőkanál chili mártás | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 30 dkg szárazbab | 314 | 21.9 | 1 | 54.1 | 24 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy turmixgéppel áttörjük. A babot, hozzákeverve a finomra vágott hozzávalókhoz, krémesre törjük. Ha szükséges tovább ízesítjük, majd habzsákból, vagy kanálból a kekszekre osztjuk.