| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 4 szelet kenyér | 251 | 10 | 0.8 | 53.5 | 1.1 | 0 |
| csipet szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1.5 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál búzaliszt | 350 | 12.3 | 1.3 | 76.3 | 4.4 | 0 |
| 5 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 evőkanál napraforgó olaj | 902 | 0 | 99.8 | 0 | 0 | 0 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 szál póréhagyma | 37 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 2.3 | 0 |
| 50 dkg
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 db húsleveskocka (marha) | 170 | 17.3 | 4 | 16.1 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az olajon megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és póréhagymát, fél óráig lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, de ne hagyjuk megpirulni.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat, fűszerezzük, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük, a főzési idő vége felé beleöntjük a fehérbort.