Rózsafánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Édes, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni hagyjuk. Késfokvastagságúra nyújtjuk. Három különböző méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongok szélét ollóval, több helyen bevágjuk, majd 3-3 tésztalapot, csökkenő méretben egymásra teszünk, a közepét ujjunkkal határozottan összenyomjuk. A legkisebb koronggal lefelé, forró olajba tesszük és aranybarnára sütjük, majd átfordítjuk és így is megsütjük. Forrón megporcukrozzuk és a közepébe baracklekvárt töltve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||