Makarónival rakott kakas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Párolt, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A kakashúst és a zöldségeket feldaraboljuk. A hagymát, a szalonnát és a fokhagymát finomra vagdaljuk. A szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, belekeverjük a zöldségeket és addig pároljuk, amíg színt kapnak. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, jól átkeverjük és mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. A makarónit előírás szerint megfőzzük, forrón hozzáadjuk a vaj kétharmadát, 1 deci tejfölt, a reszelt márványsajtot és a tojások sárgáját. Belekeverjük a tojások keményre vert habját. Megfelelő méretű lábast vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. Az aljába terítjük a makarónis massza harmadát, erre rétegezzük a párolt kakashús felét, ismét makaróni, kakashús és makaróni következik. Alufóliával szorosan lezárjuk. Tepsibe állítjuk és a tepsibe vizet öntünk, amely legalább a forma feléig érjen. Előmelegített 170 fokos sütőben 40 percig gőzöljük. 10 percig pihentetjük, majd tálra borítjuk. Tortaszerűen szeleteljük és a maradék tejfölles kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||