Spenótkrokett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Húsvét, Böjt, Buli, Bundázott , Párolt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük és pár percig még főzzük. Langyosra hűtjük és egyenként belekeverjük a tojásokat. Ujjnyi rudakká formázzuk és ha teljesen kihűlt lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázva, középforró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, fokhagymás majonézzel és burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||