Mangoldos báránykrokett paradicsommártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Mangoldos báránykrokett paradicsommártással
Paradicsommártás
Mangoldos báránykrokett paradicsommártással Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet belőle. A kenyér héját vágjuk le és áztassuk a tejbe, ha jól megszívta magát, morzsoljuk el és jól nyomjuk ki a felesleges tejet. Az olajon enyhén pároljuk meg a hagymaféléket és az összes hozzávalót eresszük át húsdarálón. Keverjük a masszához a tojást, a reszelt sajtot és a fűszereket. Formáljunk rudacskákat, melyeket hempergessünk zsemlemorzsába, majd a kroketteket bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A paradicsommártással tálaljuk, ha főételként tálaljuk, párolt rizst kínáljunk hozzá. Paradicsommártás A paradicsomlébe tesszük a meghámozott és kicsumázott almát, a félbe vágott hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Csendes tűzön fél órát forraljuk. Az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a paradicsomlét és kiforraljuk. Dobjuk ki a babérlevelet, majd botmixerrel törjük át, részben csomómentes lesz, részben szétzúzza a főtt zöldségeket. Sóval, cukorral ízesítsük a szánk íze szerint. Főtt húsok és krokettek mellé adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||