Burgonyás rakott káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A laskára vágott káposztát babérlevéllel, néhány szem borssal, köménnyel és sóval ízesített vízben negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük és, megtisztítva, felkarikázzuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a darált húst hozzáadva, morzsásra keverjük. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát. Sózzuk, borsozzuk és kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A végén a belekeverjük a tojásokat, a finomra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Zsírral kikent tepsibe terítjük a burgonya felét, rászórjuk a káposzta felét és betakarjuk a hús felével. Megismételjük a rétegezést, majd a tetejére szórjuk a megreszelt sajtokat. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, addig sütjük, amíg a sajt aranybarna lesz. Rövid pihentetés után kockára vágva tálaljuk. Külön tálkában tejfölt adhatunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||