Karalábés-pulykás rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. A végére zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott karalábét és roppanósan puhára pároljuk. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot. Töltés előtt, közvetlenül, hozzáforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A réteslapokat kettesével egymásra terítjük, a közüket olajjal meglocsoljuk, majd betöltjük a pulykás töltelékkel. Konyharuha segítségével feltekerjük és a tetejüket is megkenjük olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt aranybarnára sütjük. Kissé kihűlve szeleteljük. Különböző mártásokkal tálalhatjuk elő- vagy főételnek, de borkorcsolyának is kitűnő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||