Zöldbabos quiche (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Tészták, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, majd béleljük ki vele a sütőformát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. A zöldbabot sóval, borssal, babérrel és fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósra. Majd szedjük hideg vízbe és ha lehűlt csepegtessük le. A tojást és a tejszínt keverjük simára, sóval borssal ízesítsük, forgassuk bele a reszelt sajtot és az ujjnyí darabokra vágott zöldbabot. Öntsük a masszát az elősütött tésztába, szórjuk meg az apróra vágott baconnal, majd tegyük vissza a sütőbe. 40 perc sütés után, kicsit pihentessük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.