Zöldbabos quiche (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Tészták, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, majd béleljük ki vele a sütőformát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. A zöldbabot sóval, borssal, babérrel és fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósra. Majd szedjük hideg vízbe és ha lehűlt csepegtessük le. A tojást és a tejszínt keverjük simára, sóval borssal ízesítsük, forgassuk bele a reszelt sajtot és az ujjnyí darabokra vágott zöldbabot. Öntsük a masszát az elősütött tésztába, szórjuk meg az apróra vágott baconnal, majd tegyük vissza a sütőbe. 40 perc sütés után, kicsit pihentessük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||