Rántott sertésborda sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hétköznapi vacsora, Szilveszter, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Rántott borda
Hideg sajtmártás
Rántott sertésborda sajtmártással
Rántott borda A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk. Hideg sajtmártás A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget. Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra. Rántott sertésborda sajtmártással A rántott szeletet a pirított burgonya tetejére helyezzük, körülöntjük a mártással, majd a tányért körbe csepegtetjük a fűszeres olajjal és a jus-vel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||