Burgonyás melegszendvics (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Koleszban főztük, Buli, Szilveszter, Farsang, Rakott, Sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, majd a lebőrözött kolbászt, a hámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsomot összefőzzük. Végül a finomra vágott petrezselyemzöldet, a tejszínt és a bort hozzáforraljuk. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. A langyosra hűlt keverékbe forgatjuk a kis kockára vágott mozzarellát és a keveréket a burgonyából képzett tálakra halmozzuk. A reszelt parmezánnal meghintjük és 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük. Szendvicsként vagy meleg előételként tálaljuk. Vendéglátó bulikajaként tökéletes, hiszen csak sütni kell frissen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||