Májas melegszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Kártyaparti , Teaparti, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg kenőmájas 90 16.6 2.4 0.3 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
20 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
igény szerint zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a kenőmájassal, sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítve elkeverjük, majd a pirított kenyérszeletekre kenjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Friss paprikával és paradicsommal tálaljuk.