Sertésszűzes baguette (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Főétel előtt, Reggeli, Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Töltött, Csőben sült, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db teljes kiőrlésű baguette 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál ajvar ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésszüzet lehártyázzuk, majd borsba és olajba forgatjuk. Egy éjszakát pihenni hagyjuk, vékonyan felszeleteljük és a lecsepegett zsiradékon átsütjük. A megpirított baguettek alját, az ajvarral megkenjük és a hússzeleteket ráterítjük. Salátával, a finomra vágott hagymával beborítjuk, majd a tetejét rádobva tálaljuk.