Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 154 találat

Sertéskaraj mézes sütőtökkel

A felszeletelt húst hintsük sózzuk, borsozzuk meg, majd fátyolnyi lisztet szitáljunk rá. A felhevített olajban süssük ki. Közben, a vajon barnítsuk meg a mézet, szórjuk bele a dobókockányira vágott tököt, adjuk hozzá a gyömbért ... tovább

Csirkecomb gyömbérmártásban

A csirkecombokon néhány hosszanti vágást ejtünk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a gyömbér felével bedörzsöljük. A felforrósított olajban elősütjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt készre ... tovább

Csípős marhacsíkok üvegtésztával

A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú ... tovább

Thai üvegtészta-saláta

A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább

Húsos gőzgombóc

A kicsontozott csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk és borsozva, esetleg gyengén sózva, a szószok is sósak!, a felforrósított olaj felében, hirtelen átsütjük. Kivesszük és lecsepegtetjük, ha langyosra hűlt, apróra ... tovább

Gőzön főtt keszeg

A megtisztított keszeget beirdaljuk és a kicsavart citromlével bedörzsölve negyed órát állni hagyjuk. Közben az ujjnyi gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A halakat kívül-belül sóval, borssal meghintjük. A ... tovább

Gőzölt marhagombóc

A marhahúst hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd kis kockákra aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverve fél órát állni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk a darát és az alaplevet, ezzel is pihentetjük egy fél órát, majd gombócokká ... tovább

Ranchero reggeli

A serpenyőben pár csepp olajat hevítünk és beleteszünk egy tortillát, ráterítünk egy szelet sajtot, majd befedjük egy másik szelet tortillával. Mindkét oldalát barnára sütjük és meleg tányérra tesszük. Két tojásonként ... tovább

Ranchero szósz

A felforrósított olajban barnára sütjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megsózzuk. Jól átpároljuk, hozzáadjuk a kimagozott és kockára vágott zöld chilit, ezzel is pároljuk pár percet, majd ... tovább

Szecsuáni kínai kel saláta

A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, ... tovább