| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 szelet
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 60 dkg savanyúkáposzta | 20 | 1.1 | 0.2 | 3.4 | 2.1 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl barnasör | 51 | 0 | 0 | 5.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 8 szelet trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. AS finomra metélt hagymát átpirítjuk rajta. A néhány metszéssel, feldarabolt, káposztát és a fűszereket hozzáadva összeforgatjuk, majd a barnasörrel felöntve puhára pároljuk. A végén ne maradjon leve. Amíg hűl, a kivert karajszeleteket, a széleken bevagdosva, sóval és borssal meghintve, kevés olajon átsütjük. Ne legyen kész,csak a rostok záródjanak be. Végül a káposztát kevés tejföllel keverjük át, majd a masszát halmozzuk a karajszeletetkre. Borítsuk rá a sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 15 percig. Ezalatt a sajt aranybarnára pirul.