Kelt csöröge fánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3 deka vaj kivételével, a hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék vajat megolvasztjuk és ecsettel megkenjük a tészta tetejét, majd félbehajtjuk. Kissé megkelesztjük majd ismét kenés, félbehajtás és kelesztés következik. Ezt háromszor, négyszer ismételjük meg. Végül a tésztát vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk, a lapokba hosszában kétszer belevágunk és a tészta sarkait átellenesen áthúzzuk a nyílásokon. Bő, forró olajban pirosra sütjük. Vaníliás cukorral bőven meghintve, langyos baracklekvárral kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||