Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Teaparti, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Olajsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással
Chilis őszibarackmártás
Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A többi lisztből a tojással és a tejjel elkeverve, a fahéjjal és a hámozott, lereszelt almával összeforgatva palacsinta tésztát készítünk. Bebundázzuk vele a csirkemellszeleteket és bő, forró olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. A chilis barackmártással és burgonyapürével tálaljuk. Chilis őszibarackmártás A felszeletelt barackot az olajon átpirítjuk, majd hozzákeverjük a vékonyra vágott chilit. Sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a keményítővel és felöntjük a konyakkal. Összeforraljuk, majd a húsra öntve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||