Kolbásszal töltött rántott zsemle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt sajtot, három keményre főzött és apróra vágott tojást és egy nyers tojást belekeverünk. A masszával megtöltjük a fél zsemléket és összeborítjuk. Tejjel kívülről bekenjük, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lecseoegtetve tálaljuk. Reggelire, előételnek vagy téli vacsorának ajánlom. Mustár vagy tormamártást kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||