Vargabéles (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gizi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Karácsony, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Rakott, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint főzzük ki a metéltet, lecsepegtetve az olajjal forgassuk át. Közben a túrót, a cukor és az olvasztott vaj felével, a tojások sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral keverjük el. Forgassuk bele a lecsepegtetett mazsolát és a csipet sóval, majd a félretett cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsük a réteslappal kibélelt tepsibe, hajtsuk rá a kilógó tésztát és a tetejét is fedjük le, rétegenként megvajazott réteslappal. 170 fokra előmelegített sütőben, süssük 45-50 percig. Tálalás előtt 10 percig pihentessük, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint lekvárt kínálhatunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||