Paradicsomos rakott csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Párolt, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott fokhagymát és az olaj felét elkeverjük. A húsokat jól beleforgatjuk és 3 órát pihentetjük. A többi olajjal egy tepsik kikenünk és a burgonyakarikákat beleterítjük, rákenjük a tejfölt. A húsokat elősütjük, majd a krumplira rétegezzük. A visszamaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát lepirítjuk és a combokra simítjuk. A vékonyra szelt paradicsommal fedjük és ráöntjük a sütőzsiradékot. Ízlés szerint sózzuk, majd alufóliával szorosan lefedve, 175 fokon, 45 percig pároljuk. Végül a fóliát lebontva megszórjuk a reszelt sajttal és pirosra sütjük. 200 fokon kb. 20 perc. Vendégváró étel, mert a sajttal ráérünk a vendégek érkezésekor megszórni és frissen süthetjük. Köretet nem igényel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||